Sayfalar

Bizi 90'lara geri götürün!

26 Haziran 2012 Salı

Mektup




         Artık  postacı geldiğinde mektuba benzer şeyler olarak sadece tebligat ve fatura getiriyor. Eski mektupları hatırlayın, e-mail yokken.. Özenle mektup kağıdı seçerdik. Kokulu, çiçekli, renkli.. Ne özenle ve heyecanla yazardık. Mektubun sonuna da "Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim." cümlesini ekledikten sonra mutlaka bir mani veya çizdiğimiz bir resimle bitirirdik. En heyecanlı kısım ise cevabını beklemek olurdu. :)  

Sepet sepet yumurta
Sakın beni unutma

Basket basket eggs
Don^t forget me  (Tawşi)






Bir de okullarda yabancı dili geliştirmek için yabancı mektup arkadaşları bulurlardı. Gerçi epey eski tarihten beri yapılan bir şey ama biz de gündelik şartlarda normal kabul edilecek zaman dilimine yetiştik.
Ayrıca mektup arkadaşı edinmek, posta kutusuna adımıza yazılı bir şeyler geldiği için evimizi daha bir sahiplenmemizi de sağlardı sanırım.
Aynı zamanda, yapılan koleksiyonlardan mutlaka bahsedilir ve küçük takaslar da yapılırdı. (kartpostal, pul, sakız-şeker kağıdı, oyun kartı, çiçek vb.)
Mutlaka bir kelimenin bir harfinde sorun çıkardı ama baştan alarak kağıdı harcamaya kıyılamazdı.

Şimdi mektup arkadaşlığı maksatlı internet sitelerinde dahi e-mailler var ve e-mail arkadaşlığına yönlendiriliyor birçok kişi. Ayrıca eskiden adresimizle ilgili bir paranoyamız olduğunu da hatırlamıyorum, ama şimdi adresimizi yazışmak için vermek istesek bile "hırlının hırsızın gelip bizi bulacağı" düşüncesi var. (Lune)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder