Sayfalar

Bizi 90'lara geri götürün!

9 Haziran 2012 Cumartesi

Susam Sokağı



        Bu olayı izlemeden büyüyen çocuklar kesinlikle hayatlarında çok çok çoook büyük birşey kaçırmışlardır. Sevgi, dostluk, paylaşma, saygı, oyunlar, müzik, renkler, rakamlar, harfler, eşyalar, belgeseller, meslekler, hayvanlar ve en önemlisi de dünyanın en sevilen kuklaları.. Her bölümü ayrı güzeldir ve zaman su gibi akıp gider onu izlerken.. Ayrıca seslendirmeleri çok başarılıdır bilhassa Edi'yi seslendiren Altan Erkekli.. Keşke dvd'si çıksa da Trt'dan satın alsak eksiksiz izlesek.. Özellikle Sagra'dan alınmış kalp şeklindeki minik ve renkli çikolatalar eşliğinde çok iyi giderdi..

Edi: Büdü'nün belalısı, sevgili ev arkadaşı, zeki ve tembel, kurabiye düşkünü, Beyazıt seyyar satıcısı tipinin sürekli oyunlarına gelen, para kaptıran, gülüşüyle efsane olan Edi.. Bende oyuncağı bile vardır ama ne hikmetse Edi'ye benzememektedir.

Büdü: Birleşik kaşlarıyla Birleşik Krallık gibidir :D  Başladığı işi yarım bırakmaz, güvenilirdir, evdeki anne gibidir, tüm evin işini yapar, olgundur, Edi'nin arkasını toplar, ceremesini çeker. Güvercin besler, dama oynar, kitap okur, tarhana çorbası yapar, güvercin fuarına gider.

Kurabiye Canavarı: "Dam di dam di daaaam.."  sesiyle gelir hep. Adı üstünde kurabiye ile beslenir ama bunun dışında kurabiye dışında herşeyi de yer. Yemeğe giriştiğinde o pinpon gözleri içindeki siyah noktalar 360 derece döner. :D Bazen kral olup en büyük kurabiyeyi ayağına getirtir, bazen bir hikaye anlatıcısı olup koltuğunda pipo içer, bazen kütüphane görevlisinden ısrarla kurabiye isteyerek görevliyi delirtir ama ne zaman Edi ile karşılaşsa, Büdü'nin emanet ettiği kurabiyelerine musallat olur. Minik ve sadece sebze seven bir oğlu vardır. :D

Kurbağa Kermit: Başarılı bir gazetecidir, muhabirdir. Devamlı Sadettin Teksoy tarzı ropörtajlar yapar ve hep iyi niyetinin kurbanı olur, başına birşeyler gelir. Kulakları yoktur ama üzülmez. Seyyar satıcı Açıkgöz evine pat diye girip ona hep birşeyler satmaya çalışır.

Açıkgöz: Pembe burunlu, mavi kürklü, incecik kolları ve bacakları olan sevimli kukladır. Adı üstünde sürekli bir iş peşindedir ve devamlı da iş değiştirmektedir çünkü girdiği her işi batırır, başarılı olamaz, kovulur. Restoranda garson, seyyar satıcı, fotoğrafçı, süper kahraman, sporcu.. Onu her türlü meslekte görmek mümkündür.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder