Sayfalar

Bizi 90'lara geri götürün!

9 Haziran 2012 Cumartesi

Ninja Kaplumbağalar


Orijinal seri 1984'de Mirage Stüdyoları'ndan çıkmıştır. 4 tane mutant kaplumbağa ve ustaları mutant fare ile Shredder(Şıreydır) ve Beyin arasındaki mücadeleleri gösterirdi. 
Kaplumbağaların adları Michalengelo, Donatello, Rafael, Leonardo'ydu. Michalengelo: Michelangelo Buonarroti'den esinlenilerek adı koyulmuştu. Tabii o zaman bunu çok dikkate almamıştım. En sevdiğim kaplumbağalardan biriydi. Turuncu bandana takar, espriler yapar, pizzaları genelde o götürürdü. Ayrıca sakardı, zaman zaman dışlandığı ve alıp başını gittiği de olurdu, ama başını gene belalara sokar, bizimkiler bir şekilde haber alır yardıma koşarlardı. 
Donatello: Donatello'dan esinlenilerek adı koyulmuştu. Bilim kaplumbağasıydı. Şiddet sevmezdi, uzlaştırıcı sayılırdı, daha olgun gibiydi, mor bandana takardı. İcatları bazen hepsinin başına epey dert açardı. İkinci olarak sevdiğim kaplumbağaydı. 
Rafael: Raffaello'dan esinlenilerek adı koyulmuştu. Daha tez canlıydı, kırmızı bandana takardı. 
Leonardo: Leonardo Da Vinci'den esinlenilerek adı koyulmuştu. Ekibin lideriydi, mavi bandana takardı. 

Splinter: Kaplumbağaların babaları ve ustalarıydı. Onların aksine, insandan fareye dönüşmüştü. Bilge, kendi halinde ama çetindi. 
Shredder: Splinter'a ve kaplumbağalara düşmandı. Beyin'le pek anlaşamazlardı ama onun tavsiyelerini de denerdi. Yüzü demir maskeliydi. 
Beyin: Pembe, kıvrım kıvrım bir halde, yaşamak için özel araç gereçler kullanan, hatta deve benzer bir insanın karnında konuşlanıp onu araç gibi kullanan, sinir bozucu bir şeydi. Shredder'ın tarafındaydı ama ona göre daha akıllıydı. 
April: Genelde sarı giydiğini hatırlıyorum. Kaplumbağaların evine giren insandı, onlarla dosttu. (Lune)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder